fredag 29 juli 2016

Pläng

Att spela foursome match är det absolut roligaste man kan göra på en golfbana.Den enda gången jag blir gladare än är jag själv deltar i en sådan match är när jag ser andra göra det. Därför blev jag väldigt glad idag. Undrar just hur det hela avlöpte. Hans och Britt-Marie är ett svårslaget par...

Mystiskt?

Den senaste veckan har bloggen haft drygt fem gånger så många besök från ryska som från svenska läsare. Hittills idag har det ryska intresset genererat 288 sidvisningar. It´s a mystery... Fast det är klart, Ryssland är ett stort land men har bara 21 golfklubbar. Sverige ligger nära och har väldigt många fler klubbar... och den bästa av dessa är ju vad den här bloggen handlar om. Mysteriet är löst.

onsdag 27 juli 2016

Tankar och tjat

Jag är medveten om att jag var en av dem som tidigt föreslog att vi, när det var aktuellt att vi skulle överta den tidigare sk akademiska banan, skulle lägga ihop några av dess hål med vår befintliga niohålsbana så att vi fick en tolvhålsslinga. Jag tyckte att det var rimligare än att vi skulle hållas med två artonhålsbanor (av vilka endast den ena används till tävlingar). Nu har vi den där tolvhålaren men jag börjar nog luta åt att även tolv hål är onödigt mycket. Nyttjandegraden är tämligen låg och knappast högre än att en niohålsbana skulle "svälja" de bollar som väljer att spela på den Nya banan. De tre hålen från akademiska tillför inte särskilt mycket men kostar att sköta.

Oavsett vad de som bestämmer i klubben kommer fram till så tycker jag att fler medlemstävlingar ska läggas på Nya banan (tolv eller nio hål går betydligt snabbare att spela än arton men är tillräckligt för att ge sportslig rättvisa och kännas som en golfrond). Jag tycker vidare att dessa (och, för övrigt, i princip alla) tävlingar ska ske med rullande start och förläggas till eftermiddagarna.

Ryssen kommer?

En smula överraskad kan jag nu konstatera att bloggen verkar ha fått sitt internationella genombrott. Den senaste månaden är det nämligen fler besök (sk sidvisningar) utomlands ifrån än svenska sådana registrerade. Ryssland, Tyskland och Ukraina utgör den utländska topptrion. Eller är det Sveriges bästa golfklubb som ådrar sig internationellt intresse? Har ryska, tyska och ukrainska golfare fått upp ögonen för golfjuvelen i Roslagen? Återspeglas intresset i greenfeestatistiken? Det måste jag kontrollera med kansliet (och kanske förvarna om att det kan vara läge att skicka Jessica på en snabbkurs i ryska...

söndag 24 juli 2016

Dagens stimp

Just nu sitter jag och återhämtar mig efter en intensiv golfhelg.I går spelade jag nio hål på Mälarö i gott sällskap. Planen var att spela 18 men vristen anmälde redan på hål åtta att den inte tyckte att det var någon bra plan och inför hotet om en sittstrejk var det bara att vika ner sig. Kul var det i alla fall, så länge det varade.

I dag gjorde jag en spontanutryckning till Arlandastad för att äta lunch med några golfkompisar (och leverera en driver som en av dem fått levererad till mig). Det var också kul.

torsdag 21 juli 2016

Fåglar på banan II

Störst chans att få se en eagle har man om man höjer blicken. (Fast den där örnen är en vanlig ormvråk...)

onsdag 20 juli 2016

I går...


...vilade jag min trötta och ömma vrist men i kväll? Vem vet? Kanske vågar jag mig på några hål igen? Fast det ska ju metas sutare också. Stressig tid, sommaren. Och kort.

tisdag 19 juli 2016

Dagens ros

Någon - eller troligare några - pysslar om rabatterna vid klubbuset. Dem vill jag ge en ros.


måndag 18 juli 2016

Synestesi

Efter helgens urladdning kände jag behov av litet realitetstestning så jag gick sista fem. En alldeles lagom promenad på kvällskvisten. Trots perfekt väder och att vi befinner oss i mitten av juli så tycks golfarna prioritera andra aktiviteter under den tid på dygnet det är som skönast och vackrast ute på banan. Det är bara att tacka och ta emot.


Inte ens särskilt mycket mygg finns det att klaga på. Tur att man har själva spelet och alla dess motgångar...


Fast helt ensam var jag inte. Andra golfare kunde skönjas på håll. Alldeles lagom.


Att slå ut vid åttatiden, är det ett utslag av ungdomlig optimism eller tyder det på raskhet och gott mörkerseende. Apropå det här med seende så tror jag att jag lider av synestesi. Lider kanske inte är rätt ord men jag har i alla fall börjat uppfatta vissa siffror som färger. 55, tex, kallar jag gult.