torsdag 2 maj 2013

Info om Höghandicaprundan 2013

Höghandicaprundan 2013


I fjol började Hcp- och utbildningskommittén med en satsning riktad mot de medlemmar som, av olika skäl, inte lyckats erhålla sk officiellt handicap utan fastnat någonstans på 36+. Upplägget plankade vi rakt av från Ålands GK men under säsongen kom saker och ting, som de så ofta gör, att utvecklas annorlunda. Det lät vi dem göra och vi tänker fortsätta på samma sätt.


Målgruppen är fortfarande medlemmar med handicap högre än 36. Det kan vara nybörjare eller någon som gick nybörjarkurs för några (kanske åtskilliga) år sedan men som aldrig lyckades sänka sig till 36 eller lägre. Precis som vi gjorde i fjol välkomnar vi även höghandicapare som har handicap 36 eller bättre men som känner att de har svårt att spela på den nivån. Det kan vara du som gjorde en "idiotrunda" en varm sommardag i fjol eller för några år sedan och uppnådde ett resultat som du sedan aldrig varit i närheten av och som gav dig ett handicap du inte kan försvara. Det kan också vara du som har eller har haft officiellt handicap men som varit borta från golfen några år och nu vill hitta tillbaka.


Tanken är att vi, precis som i fjol, under lättsamma former ska spela golf i olika former (inte bara poängbogey!) tillsammans. Du som deltar kommer att av de mer erfarna spelare som är med att få en hel del hjälp och tips, framförallt om hur man uppför sig på banan och hur man hanterar olika situationer som uppstår under spelet. Några gånger under säsongen kommer vi att spela handicappåverkande ronder men tonvikten ligger på golfvett och hur man snabbt och smidigt tar sig runt banan. För dig som känner dig litet osäker på banan och när du ska spela med andra och bättre golfare kan höghandicaprundorna vara ett bra sätt att komma in i spelet och gemenskapen. Det är i alla fall så vi har tänkt det.


Vi kör på torsdagkvällar med början den 16 maj. Samling ca 17.30 framför klubbhuset med sikte på start ca 18.00. Ingen deltagaravgift men föranmälan är önskvärd och görs via SMS till 070-531 0003.
Mer erfarna spelare får gärna vara med som "faddrar". Hör gärna av er till mig på mobilnumret ovan!


För Hcp- & utbildningskommittén
Herman Johnell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar