söndag 5 juni 2011

Sveriges bästa övningsområde

Det fanns gott om utrymme för egen träning i går eftermiddag, en lördag i juni med glimrande väder

Sveriges bästa golfklubb förfogar över landets i särklass bästa övningsområde. Jag talar om vår niohålsbana. Där kan man träna alla typer av slag från drives via långa slag med fairway - eller järnklubbor, korta järn, chippar, pitchar, bunkerslag och puttning. Själv tycker jag att det ger mer att träna under spelliknande förhållanden än att stå och nöta på drivingrangen. Det är också lätt att variera träningen för att hålla koncentrationen uppe. Slå tex tre utslag, kanske med olika klubbor, och spela sedan scramble med dig själv upp till greenen. har det inte dykt upp någon bakom kan du sedan testa inspel från olika lägen (och välj inte bara bra lägen utan ochså sådana som man brukar få när det är skarpt läge).


Mina favoritställen är det stora fält som utgörs av första och åttonde hålens fairways och tredje och fjärde hålen. Vi kanske ses där någon kväll?


Kom bara ihåg att inte skada banan* och att hålla dig ur vägen för dem som spelar!


*Nedslagsmärken ska ovillkorligen lagas och uppslagen torv återläggas. Att stå och öva inspel från fairway och slå upp en massa torv är rent svineri. Sådant får man göra på övningsfältet eller från ruffen. Ett eller annat inspel är naturligtvis OK men inte dussintals från samma ställe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar